Statuten Advocaat
Zoek een advocaat voor statuten.
Als een rechtspersoon wordt opgericht dienen hiervoor statuten opgesteld te worden. Eenvoudig gezegd staan in de statuten beschreven wat de doelstelling is, welke procedures in de onderneming gelden en verantwoordelijkheid vraagstukken. Eenmanszaken en vennootschappen onder firma hebben geen rechtspersoonlijkheid, waardoor het niet verplicht is om statuten op te stellen. Het opstellen van de statuten is een wettelijke verplichting voor rechtspersonen. Deze statuten worden vastgelegd bij een notaris. De notaris zal in de meeste gevallen de statuten deponeren bij de KvK (Kamer van Koophandel). Heeft u juridische ondersteuning nodig bij het opstellen en vastleggen van de statuten? U kunt vrijblijvend contact opnemen met een ondernemingsrecht advocaat voor advies en/of juridische bijstand.
Nv’s en BV’s hebben statuten waarin de grondregels van het bedrijf en de dienstverlening staan beschreven. Het is erg belangrijk dat deze statuten zo goed mogelijk zijn opgesteld. Als de statuten namelijk niet goed zijn opgesteld kan dit vervelende gevolgen hebben voor uw bedrijfsvoering en in het algemeen voor uw onderneming. Bedenk vooraf dan ook goed welke zaken u wilt opnemen in de statuten. Het advies van een statuten advocaat is hierin onmisbaar. Schroom dan ook niet om hierover advies in te winnen bij een specialist.
Gezien de aard van de grondregels die vastgesteld zijn, zijn deze niet eenvoudig aan te passen. In de meeste gevallen zijn de statuten opgesteld via een notariële akte en vervolgens bij de Kamer van Koophandel gedeponeerd. Wilt u deze aanpassen dient u allereerst via de notaris te doen. Uiteraard zijn hier voorwaarden aan verbonden en is het niet zomaar mogelijk statuten aan te passen. Het kan daarom verstandig zijn om niet alle zaken op te nemen in de statuten, maar hier een aparte overeenkomst voor op te stellen. Zo hoeft er bij een kleine aanpassing van de onderneming niet direct veel kosten gemaakt te worden en tijd besteedt te worden aan het wijzigingsproces. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met een ondernemingsrecht advocaat met kennis van statuten.
Als handelsagent, distributeur en/of importeur krijg je te maken met het agentuur- en distributierecht. Handelsagenten en distributeurs hebben een rol als tussenpersoon bij de verkoop van producten en/of diensten. Distributeurs zorgen ervoor dat producten gekocht worden en kunnen worden doorverkocht in Nederland. De handelsagent wordt vaak vanuit een fabriek of dienstverlener ingehuurd om de betreffende producten te verkopen aan handelaren of direct aan klanten. Als distributeur of handelsagent worden er vaak overeenkomsten gesloten tussen de betreffende partijen. Deze agentuurovereenkomsten en distributieovereenkomsten kunnen van nationale of van internationale aard zijn. De inhoud van de overeenkomsten zijn vaak erg complex. Een ervaren agentuur- en distributierecht is onmisbaar om het contract te laten beoordelen. Daarnaast zal de ondernemingsrecht advocaat u adviseren over eventuele gevaren van het afsluiten van betreffende overeenkomsten.
Het is van groot belang dat risico’s bij het afsluiten van dit agentuur- en distributiecontracten zoveel mogelijk zijn afgedicht. Hierdoor bent u als agent of distributeur niet aansprakelijk voor zaken die buiten de eigen verantwoording vallen en worden eventuele conflicten juridisch afgedicht. Dit is een erg belangrijke reden om altijd een gespecialiseerde advocaat de inhoud van het contract en eventuele overige zaken die zijn overeengekomen te laten toetsen. Hiermee kan er in de toekomst een hoop problemen voorkomen worden. Tevens zal de advocaat een adviserende rol hebben tijdens het gehele proces. Schroom dan ook niet om een deskundige ondernemingsrecht advocaat in te schakelen.
In het agentuur- en distributierecht kunnen er tal van conflicten ontstaan. Deze conflicten hebben vaak betrekking op de uitvoering van de overeenkomst. Met de juiste juridische ondersteuning van een gespecialiseerde agentuur- en distributierecht advocaat bent u ervan verzekerd dat de afspraken voor beide partijen duidelijk zijn en oorzaken van conflicten zoveel mogelijk wordt uitgesloten.
Wat het conflict ook betreft, goede juridische ondersteuning is onmisbaar om uw kant zo goed mogelijk te verdedigen. Heeft u een geschil of wilt u graag advies van een agentuur- en distributierecht expert? Neem zo snel mogelijk contact op met een advocaat en leg uw zaak voor. De advocaat zal u adviseren en bijstaan tijdens het gehele proces.